marți, iunie 18, 2024
AcasăIMPORTANT20 de permise reținute de polițiști în câteva ore. Peste 100 de...

20 de permise reținute de polițiști în câteva ore. Peste 100 de cazuri de indisciplină rutieră au fost depistate (video)

La data de 23 noiembrie a.c., în intervalul orar 17:00-22:00, Serviciul Rutier Neamț alături de polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere București, Brigăzii Autostrăzi și din cadrul a 8 Servicii Rutiere Județene, sub coordonarea  Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., au desfășurat o amplă acţiune, pe raza întregului județ, pentru combaterea riscului rutier și prevenirea accidentelor de circulație (https://neamt365.ro/neamt-actiune-de-amploare-a-politistilor-rutieri-cu-suportul-brigazii-rutiere-si-a-politiei-autostrazi/)

Prezența activă  a polițiștilor și vizibilitatea ridicată nu i-a descurajat pe cei hotărâți să încalce legea, astfel că 250 de conducători auto au fost depistaţi comiţând diferite abateri, unele dintre acestea atrăgând şi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Au fost, așadar constatate 63 de cazuri de depăşire a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv, 51 de abateri ale pietonilor, 12 abateri ale bicicliștilor, 6 conducători auto conducând sub influența băuturilor alcoolice, 3 depăşiri neregulamentare şi 115 de alte cazuri de indisciplină rutieră.

Pentru abaterile constatate, cei 50 de polițiști aflați în teren au reținut 20 de premise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier, trei referitoare la consumul de alcool, cu valori cuprinse între 0,65 și 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat și 2 ce privesc conducerea sub influența substanțelor psihoactive ( respectiv cocaină, THC-5 și metamfetamină).

De precizat că asemenea acțiuni vor fi organizate și în perioada următoare.

Exemple semnificative:

La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț au depistat pe strada Piața Ștefan cel Mare, un bărbat de 32 de ani, din județul Brăila.

Întrucât manifesta un comportament nefiresc, conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru cocaină.                             

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

***

La aceeași dată, în jurul orei 19:30, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au depistat pe bulevardul Roman Mușat un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Roman.

Întrucât manifesta un comportament nefiresc, conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând valori pozitive pentru THC-5 și  metamfetamină .                          

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

CELE MAI POPULARE