sâmbătă, iulie 27, 2024
AcasăLOCAL2022 - an special pentru Mâțele Negre

2022 – an special pentru Mâțele Negre

De la începuturi și până în prezent… Palmaresul reprezintă istoria clubului care a deschis cartea rugbyului feminin în România.

În anul 2000, fetele s-au clasat pe locul 3 la «Heineken Rugby Sevens», competiţie derulată la Amsterdam, Olanda. În sezonul 2005  și 2006, titlul naţional la rugby feminin, senioare, a ajuns la Piatra Neamț. În 2006, în Franţa, cu echipa naţională feminină s-a câştigat Grupa B valorică, fiind înregistrată promovarea în TOP CLASS. Tot în 2006, de data aceasta cu echipa Venus, s-a obţinut locul întâi la un turneu de rugby în 10, în Belgia. 

În 2007 și 2008, pietrencele au devenit vicecampioane naționale. În 2012, cea mai tânără echipă din campionat a obținut locul 4 la nivel național. 2013 aduce locul III la Campionatul Naţional de Junioare Mari, după numai 6 luni de antrenament. Doi ani mai târziu, în 2015, nemțencele au participat la «United World Games», din Austria, obținând locul al treilea. Tot pe podium, locul I, s-a clasat echipa și la Rugbylja Cup de la Milano, Italia,  în 2016. 

Așadar, palmaresul intern presupune titlurile de campioane naţionale la senioare, în 2005 şi 2006, vicecampioane naţionale la senioare în 2007 şi 2008, locul 3 la junioare în 2013, locul 4 la junioare în 2012, câştigarea campionatului regional la junioare mici U14, sezonul 2016-2017.

Astăzi, Venus Club RIFIL se poate lăuda cu reprezentante în echipa națională a României, dar și cu jucătoare la echipele din prima ligă: Loredana Juncanariu, Georgiana Gabor, Diana Mândrilaș și Irina Hîrjete, care este și primul comisar român din sistemul european de rugby.

Lotul actual al Rugby Club Venus RIFIL  este format din: Paula Ciorobâtcă (antrenor secund), Karina Lămătic, Izabela Barna, Maria Antonia Fulga,  Alexandra Popa, Amalia Buftea, Adelina Turică, Ayana Pascal, Amalia Creangă, Georgiana Dobrică, Roxana Ungureanu,Ramona Nistoroaia și Mădălina Creangă. 

Prof. Eusebiu Popa

Prof. Eusebiu Popa:

Anul acesta pot spune că a fost unul special pentru noi. Am participat intens la turnee organizate în diferite colțuri ale țării: Timișoara, Câmpia Turzii, București, Arad, Sighișoara, Brașov, Bârlad și Gura Humorului. Mă bucur că primim invitații să participăm la tot mai multe turnee, chiar și în afara granițelor României. 

Da, brendul #matzelornegre este recunoscut pe plan internațional, primind invitații să participăm la competiții, iar asta mă bucură enorm. Dar nu se știe niciodată, totul depinde de starea mea de sănătate, dar și de pregătirea fetelor! Nu ne putem face de rușine! Din păcate, nu suntem apreciați  acasă, chiar dacă suntem exemplu pentru alte entități, la nivel de imagine și atitudine.  

Trebuie să mulțumesc prietenilor care au fost alături de noi ani de zile și aici mă refer la partenerii clubului. La bine și la rău, au fost acolo! Este vorba despre RIFIL, doamna Valerica Leonte și Olmo Falco. Florin Madar și Octavian Madar TEMAD Romania, Elena și Viorel Tofan Dinamic 92 Distribution,  Mihai Tărâță și Grupul de firme TCE 3 Brazi, Codrin Alexianu de la Vitanimix, Ion Schiau - Albini Prassa și Tissot, Primăria Bodești, dl primar Maricel Barna, pentru terenul de antrenament, dar și sponsorilor tehnici: Promotop Iași, ACERBIS România și Farmacia YUCCA. 

Trebuie să aduc în prim plan și colaborarea cu Liceul Tehnologic ”Ion Creangă” Pipirig și Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Pângărați, doamnei director Irina Dorneanu, dnei prof. Ioana Ligia Sutu și prof Carmen Muraru. Anul acesta echipa s-a extins, acoperim efectiv tot județul. Acum, avem jucătoare din Piatra Neamț, Roman, Dumbrava Roșie, Oșlobeni, Pângărați și Pipirig. Fetele ajung la Bodești datorită partenerului de mobilitate. Disciplina este pe primul loc  în această echipă, sita cerne în permanență. Calitatea contează, nu cantitatea! 

Echipa nu se roagă de nimeni! Trebuie spus faptul că, părinții nu plătesc un leu pentru taxe, deplasări, echipament, cantonament sau alte cheltuieli de funcționare a Rugby Club Venus Rifil.  Da, clubul nu are sediu, microbuz pentru transportul jucătoarelor la antrenament sau competiții, iar toate sponsorizările merg doar spre echipă, jucătoare, antrenament și competiții. 

Anul acesta,  Federația Română de Rugby a prezentat activitatea  #matzelenegre la capitolul  ”CLUBUL SĂPTĂMÂNII”. A fost o bucurie, mai ales pentru fete. Clubul a punctat foarte bine și la capitolul imagine, iar asta s-a văzut cel mai bine în mass-media națională, regională și locală. Iar pe această cale, doresc să le mulțumesc colaboratorilor. Pentru 2023, îmi doresc sănătate și să ne putem atinge obiectivele pe care ni le-am propus! 

30.12.2022 prof. Eusebiu Popa

CELE MAI POPULARE