miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLOCAL500 de amenzi și 74 de permise reținute în urma unei acțiuni...

500 de amenzi și 74 de permise reținute în urma unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor cauzate de viteza excesivă

În perioada 10-13 februarie a.c., la nivel județului Neamț, polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la traficul rutier și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate aproximativ 500 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 74 de permise de conducere și retrase 28 de certificate de înmatriculare.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 494 de sancțiuni contravenționale, 163 dintre acestea  fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute 74 de permise de conducere, dintre care 29 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 24 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor și 13 pentru alte abateri rutiere

Polițiștii rutieri au retras 28 de certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Totodată, au fost constatate 7 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Recomandările polițiștilor rutieri

Polițiștii rutieri vă recomandă să adoptați o atitudine prudentă, indiferent că sunteți conducător al unui vehicul sau pieton.

Respectați regimul legal de viteză !

Adaptați permanent viteza, condițiilor concrete din trafic!

Nu consumați băuturi alcoolice sau substanțe stupefiante dacă aveți intenția de a vă deplasa cu autovehiculul!

CELE MAI POPULARE