joi, septembrie 19, 2024
AcasăIMPORTANTTarabele amplasate în Cheile Bicazului vor fi relocate în altă zonă

Tarabele amplasate în Cheile Bicazului vor fi relocate în altă zonă

În data de 18 septembrie 2024, prefectul Adrian Bourceanu a condus o ședință de lucru la Primăria Bicaz Chei, având ca obiectiv găsirea soluțiilor pentru relocarea tarabelor amplasate într-o zonă periculoasă din Cheile Bicazului, expusă riscurilor de căderi de pietre.

În timp, unele dintre spațiile comerciale aflate în prezent în această zonă au fost lovite de căderi de pietre; din fericire, incidentele nu au provocat victime omenești.

La întâlnire au participat Primarul Oniga Ghiorghe, Directorul Parcului Ecologic Hegyi Barna, Șeful Serviciului Rutier SPR IPJ, Paleu Bogdan, Inginerul Mircea Afrăsinei, președinte UGR și proiectant, Șeful Secției Drumuri Naționale Remus Luca Mihai, Ursache Mihai, responsabil de pază la Ocolul Silvic Bicaz, Secretarul General al Prefecturii Gh Palade și Directorul Cancelariei Prefecturii Diana Rusu. De asemenea, au fost prezenți aproximativ 30 de comercianți, care au participat activ la discuții.

Reprezentanții primăriei au prezentat un proiect ce prevede relocarea tarabelor în trei zone distincte, echipate cu spații comerciale moderne de tip căsuțe.

Proiectul este așteptat să fie finalizat în aproximativ două săptămâni.

Comercianții au manifestat acordul lor față de relocare și au arătat interes în ceea ce privește opțiunile disponibile, având posibilitatea de a construi ei înșiși spațiile sau de a opta pentru construcția și închirierea acestora de către primărie.

În prezent, se discută situația juridică a terenurilor implicate, care sunt gestionate atât de Direcția Silvică, cât și de Drumurile Naționale, în colaborare cu Primăria Bicaz Chei. Relocarea tarabelor este planificată să fie finalizată înainte de începerea sezonului 2025.

CELE MAI POPULARE