sâmbătă, septembrie 21, 2024
AcasăDIGITALUn singur încărcător pentru toate dispozitivele. USB-C, standard unic pentru toate electronicele...

Un singur încărcător pentru toate dispozitivele. USB-C, standard unic pentru toate electronicele portabile

Din 28 decembrie, toate dispozitivele electronice portabile noi vândute în UE vor trebui să utilizeze un încărcător USB-C.

În octombrie 2022, Parlamentul European a adoptat o lege care impune ca toate dispozitivele electronice de mici și mari dimensiuni să utilizeze un port de încărcare USB-C până în 2024.

Această reglementare vizează dispozitivele mobile precum smartphone-uri, tablete, camere foto, console de jocuri portabile, laptopuri și alte gadgeturi portabile.

Scopul acestei măsuri este de a reduce deșeurile electronice și de a simplifica încărcarea dispozitivelor, permițând consumatorilor să utilizeze același cablu și adaptor pentru mai multe produse, indiferent de marcă.

Apple a fost una dintre companiile cel mai afectate, deoarece folosea conectorul propriu Lightning pentru iPhone-uri și alte produse, dar a trebuit să facă tranziția la USB-C.

Legea se aplică tuturor dispozitivelor noi vândute în UE începând cu 28 decembrie 2024, dar este probabil ca această măsură să aibă un impact și în alte regiuni, având în vedere că producătorii globali de electronice tind să se conformeze standardelor comune.

CELE MAI POPULARE