joi, iulie 25, 2024
AcasăIMPORTANTAccident grav în Cheile Bicazului: un bărbat a căzut de pe o...

Accident grav în Cheile Bicazului: un bărbat a căzut de pe o stâncă în râul Bicaz

Aseară, la ora 18:52, Dispeceratul Integrat ISU-SAJ Neamț a fost alertat printr-un apel la 112 despre un accident grav petrecut în zona tarabelor cu produse artizanale din Cheile Bicazului. O persoană a căzut de pe o stâncă în râul Bicaz, declanșând o amplă operațiune de salvare.

La locul incidentului au fost trimise de urgență echipaje de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț, inclusiv o autospecială complexă pentru intervenții. De asemenea, Serviciul de ambulanță Neamț a mobilizat o ambulanță cu medic de tip C de la Stația Piatra Neamț și o ambulanță de tip B de la Substația Bicaz. În plus, Serviciul voluntar pentru situații de urgență Bicaz Chei a intervenit cu o autospecială de stingere.

Pentru a facilita operațiunea de salvare, un elicopter SMURD de la Punctul de Operare Aeromedicală Brașov a fost direcționat către locul accidentului.

Echipajele ajunse la fața locului au descoperit un bărbat de 51 de ani, inconștient, în albia râului Bicaz, după ce a căzut de la o înălțime de aproximativ 6-7 metri.

Bărbatul prezenta multiple traumatisme și a necesitat transportul de urgență la spital. Salvatorii au folosit targa lopată pentru a evacua victima din mediul periculos.

Bărbatul a fost transportat inițial cu o ambulanță SAJ tip C până în zona carierei de piatră din localitatea Bicaz Chei. De acolo, a fost preluat de echipajul elicopterului SMURD și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Brașov pentru îngrijiri medicale de specialitate.

IPJ Neamț:

„Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 51 de ani, din Bicaz, se afla împreună cu familia în zona turistică Bicaz-Chei, s-ar fi urcat pe o formațiune stâncoasă situată între DN 12C și albia râului Bicaz, de unde s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut în albia râului, de la o distanță de aproximativ 6 metri.”

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru a stabili, cu exactitate, cum s-a produs acest accident.

CELE MAI POPULARE