sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăLOCALAcoperișul unei case distrus de un incendiu provocat de un coș de...

Acoperișul unei case distrus de un incendiu provocat de un coș de fum

În această dimineață, la ora 05:14, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Girov.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Girov și Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la acoperișul unei case, în jurul coșului de fum.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul. Au ars aproximativ 6 mp din acoperișul construcției (construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă) și s-a deteriorat aproximativ 10 mp de tablă.

Coșul de fum deteriorat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
Nu au fost victime.

ATENȚIE LA COȘUL DE FUM

Respectarea regulilor privind apărarea împotriva incendiilor pot evita producerea unor situații în care este pusă în pericol viața și bunurile materiale

  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate.
  • în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile.
  • coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.
  • coşurile aflate în apropierea materialelor combustibile (depozite de furaje, păduri etc.) sau cele situate pe acoperişuri combustibile, vor fi prevăzute cu site sau grătare pentru
  • reţinerea scânteilor.
  • se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile;

CELE MAI POPULARE