sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăIMPORTANTAcțiune de amploare a polițiștilor rutieri. Patru șoferi erau băuți, unul era...

Acțiune de amploare a polițiștilor rutieri. Patru șoferi erau băuți, unul era drogat.

În perioada 9 martie a.c., ora 18:00 – 10 martie a.c., ora 02:00, polițiștii Serviciului Rutier Neamț, împreună cu reprezentați din cadrul Centrului de Prevenire,  Evaluare şi Consiliere  Antidrog  Neamț au acționat în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea producerii accidentelor rutiere.

Polițiștii rutieri nemțeni au acționat, în principal, pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive. 

Pe de altă parte, activitățile s-au desfășurat și în scop informativ-preventiv, una dintre activitățile desfășurate de specialiștii Centrului de Prevenire,  Evaluare şi Consiliere  Antidrog  Neamț a constat în aplicarea unui chestionar, în vederea realizării un studiu privind consumul de substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România. Menționăm că datele furnizate în cadrul studiului sunt anonime și confidențiale, fiind colectate doar în scop statistic, iar rezultatele vor sta la baza elaborării proiectelor de prevenire în domeniu.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G.195/2002, pentru abateri la regimul rutier, dintre care 3 pentru conducătorii auto depistați conducând sub influența alcoolului.

Au fost efectuate 12 testări drug test și 349 de testări cu aparatul etilotest, fiind reținute 10 permise de conducere.

De asemenea, pe timpul desfășurării acțiunii au fost constatate 7 infracțiuni, respectiv patru conducători auto au fost depistați conducând sub influența alcoolului, cu concentrații cuprinse între 0,41 și 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat,  un conducător auto a fost depistat conducând sub influența substanțelor psihoactive, respectiv canabis și alți doi conducători auto au fost depistați de polițiști conducând, deși aveau exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Acțiunile preventive si combative privind consumul de alcool și substanțe psihoactive la volan vor continua și în perioada următoare.

CELE MAI POPULARE