sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăIMPORTANTAcțiuni pentru creșterea siguranței rutiere

Acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere

Disciplina rutieră, legalitatea actelor de comerț, prevenirea infracționalității stradale reprezintă priorități pentru polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Aceștia acționează constant, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

La data de  20 mai a.c., în intervalul 06:00-11:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au acționat în târgul din localitatea Tupilați, pe linia prevenirii și combaterii furturilor de animale, pentru verificarea legalității sacrificării și comercializării animalelor, a infracționalității stradale și a faptelor cu violență, precum și pentru creșterea siguranței rutiere.

Cu această ocazie au fost verificate 42 de vehicule și legitimate 45 de persoane iar celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale.

Totodată, polițiștii au reținut și două permise de conducere.

***

La data de 20 mai a.c., în intervalul 10:00-16:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au acționat, pe raza de competentă a secției, pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere şi pentru prevenirea accidentelor generate de încălcarea normelor la regimul circulației.

Pe parcursul desfășurării acțiunii au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale, din care o contravenție pentru abateri constatate la Legea 38 din 2003 şi 27 lcontravenții pentru abateri la regimul rutier. O

***

La aceeași dată, în intervalul 16:00-20:00, polițiștii Serviciului Rutier Neamț și cei ai Biroului Rutier Piatra-Neamț au acționat pe DN 15 Piatra Neamț -Costișa şi DJ 156 A Girov-Roznov- Borlești, pe linia prevenirii principalelor cauze ale accidentelor rutiere, respectiv nerespectarea regimului legal de viteză.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate 37 sancțiuni contravenționale, dintre care 30 pentru depășirea regimului legal de viteză, fiind reținute 8 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

CELE MAI POPULARE