miercuri, iulie 24, 2024
AcasăIMPORTANTActivități dedicate Zilei Jandarmeriei Române

Activități dedicate Zilei Jandarmeriei Române

Premergător aniversării la data de 03 aprilie, a 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamț a organizat o serie de activităţi dedicate acestui eveniment.

Duminică, 26 martie, „Cupa Liceelor la minifotbal” organizată și premiată de jandarmii nemțeni. Activitatea a vizat promovarea spiritului de fair-play cu ocazia competițiilor sportive și a fost organizată de Asociația Sportivă  „Petru Rareș” Club Piatra-Neamț, constituită la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamț.

Joi, 30 martie, Ziua Porților Deschise. Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț și-a deschis porțile, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari și a fost gazdă pentru aproximativ 200 de preșcolari și școlari din mai multe instituții de învățământ de pe raza municipiului Piatra-Neamț. În aceeași zi a fost organizată și Ziua Rezerviștilor, prilej de a ne întâlni cu rezerviștii unității, de a le mulțumi pentru activitatea desfășurată ca militari activi și de a-i asigura de continuitatea tradiției armei.

Duminică, 02 aprilie, Campania națională 173 de stejari pentru România, a constat în plantarea de puieți de stejari în zone care se pretează a fi împădurite, de către jandarmii nemțeni împreună cu reprezentanții Direcției Silvice Neamț, care ne-au asigurat materialul săditor, logistica și asistența tehnică.

Luni, 03 aprilie, în suita activităților dedicate Zilei Jandarmeriei Române s-a regăsit și ceremonia de înaintare în grad, înaintea expirării stagiului, pentru 4 ofițeri și 10 subofițeri (lt. Afloarei Mihai, lt. Bălan Robert Emilian, lt. Cârnu Vasile, lt. Negruș Marius Florin, plt.adj. Casămândră Vasile, plt.adj. Dârțu Claudiu Constantin, plt.adj. Hăisan Florin, plt.adj. Sfârciog Mihai Gabriel, plt.adj. Țepeș Grosu Ionel, plt.maj. Alexuc Diana Gabriela plt.maj. Filoteanu Andrei plt.maj. Șușter Sorin Costel, plt. Tofan Marius, sg.maj. Leonte Alin Constantin) care, prin activitatea lor, au susținut performanța Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț. La ședința festivă ne-au onorat cu prezența președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Neamț, șefii structurilor componente ale Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din județul Neamț, cadre cu funcții de conducere și execuție din Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț. 

De asemenea, pe tot parcursul lunii aprilie, jandarmii nemțeni vor dona sânge în cadrul campaniei naționale de donare de sânge ,,Donează sânge! Salvează o viață” organizată la nivel național de Jandarmeria Română. 

La mulţi ani, Jandarmeria Română! La mulţi ani, jandarmi nemțeni!

CELE MAI POPULARE