miercuri, iulie 24, 2024
AcasăIMPORTANTAdrian Niță: "Piatra-Neamț sub zodia incompetenței!"

Adrian Niță: „Piatra-Neamț sub zodia incompetenței!”

Municipiului Piatra-Neamț i-a fost respinsă solicitarea de revizuire a Autorizației Integrate de Mediu (AIM) pentru funcționarea depozitului ecologic și a sistemului de colectare și tratare a deșeurilor municipale. Decizia a fost luată de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Neamț, după o analiză atentă a cererii.

Adrian Niță, prefectul județului Neamț:

Așa cum avertizam încă de luna trecută, inevitabilul s-a produs, municipalității pietrene fiindu-i respinsă solicitarea revizuirii Autorizației Integrate de Mediu de către APM Neamț, pentru functionarea depozitului ecologic ce deservește municipiul Piatra Neamt și a sistemului de colectare și tratare a deșeurilor municipale.

Adrian Niță

Această situație este o consecință a modului în care #administrația_liberală conduce iresponsabil și lipsită de interes orașul nostru!

De ce vor trebui să suporte pietrenii creșterile de tarif pentru incapacitatea unora de a-și face treaba, este o întrebare la care, cel mai probabil, conducerea primăriei nu ne va oferi un răspuns.

Deși solicitarea de revizuire a fost înregistrată la APM Neamt din 9.07.2020, documentația a fost depusă in forma solicitată de legislația în vigoare abia după aproape doi ani, la data de 25.05.2022.

Pe parcursul derulării procedurii de revizuire APM Neamț a solicitat în repetate rânduri o serie de completări și clarificări, precum și rezolvarea aspectelor neconfome constatate. Întrucât titularul Autorizatiei Integrate de Mediu nu a prezentat completările și clarificarile solicitate și nu a rezolvat neconformitățile constatate, reiterate prin adresa nr. 3440/3.04.2023, in ședinta Comisiei de Analiza Tehnica din data de 8.06.2023 s-a luat decizia de respingere a solicitarii de revizuire.

De la data emiterii deciziei de respingere, depozitarea deșeurilor în depozitul ecologic Piatra Neamț nu se mai poate realiza, deșeurile colectate din municipiul Piatra Neamț trebuind să fie transportate la depozitul ecologic de la Girov. RUȘINE!! #ordine_în_primărie, a mai declarat Adrian Niță.

CELE MAI POPULARE