joi, aprilie 18, 2024
AcasăIMPORTANTAlianța Dreapta Unită este pregătită să câștige alegerile în Neamț

Alianța Dreapta Unită este pregătită să câștige alegerile în Neamț

Liderii din județul Neamț ai Alianței Dreapta Unită au participat luni, 26 februarie 2024, la prima conferință de presă comună.

Pe lângă cei trei președinți -Iulian Bulai (USR), Bogdan Gavrilescu (PMP) și Sorin Solomon (FD) – la conferință au participat și reprezentantele femeilor din cadrul fiecărei formațiuni politice parte din Dreapta Unită, respectiv Maria Apostol (USR), Corina Mândru (FD) și Alina
Tatomir (PMP).

Iulian Bulai, USR Neamț

“Am ținut cont de nevoia nemțenilor de a ne cunoaște și de a ne vedea în formulă completă. Suntem aici pentru a de un mesaj clar de unitate. Alianța Dreapta Unită este pregătită să câștige alegerile, oricâte comasări ar face PSDPNL și oricâte piedici ni s-ar pune. PSD și PNL au făcut o înțelegere mică pentru o trădare mare.

Suntem aici să luptăm pentru o Românie modernă, în care banii publici merg către spitale, școli și autostrăzi.

Dreapta Unită este o alternativă la o stângă comasată, la un moștenitor aproape în totalitate al FSN și la extermismul rusofil, antieuropean, anti NATO. Dreapta Unită este aici pentru a guverna responsabil, așa cum o facem zi de zi acolo unde avem guvernarea locală, prin primarii, viceprimarii și consilierii noștri, și așa cum am făcut-o la guvernarea națională”, a afirmat deputatul Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

Deputatul Bulai a adăugat și care sunt măsurile pe care le va lua Dreapta Unită pentru a ataca legislația privind comasarea alegerilor: fie atacarea la CCR (dacă va fi o lege în acest sens), fie sesizarea Avocatului Poporului (dacă va fi Ordonanță de Guvern).

Bogdan Gavrilescu, președintele PMP Neamț:

Bogdan Gavrilescu, PMP Neamț

Nemțenii au acum ocazia de a alege altceva. Noi vom face o echipă bună la Neamț. Ne propunem să dăm guvernarea următoare, să câştigăm alegerile şi vrem ca în 2024, în Neamț să fie cât mai mulți aleși locali ai Alianței Dreapta Unită, cărora să le pese de localitățile lor, să le pese de județul Neamț și să pună suflet şi muncă, în fiecare zi, pentru modernizarea acestui loc care este acasă pentru noi toți.

Cred cu tărie că nemțenii aşteaptă această alianţă de ceva timp, pentru că au nevoie de o alternativă, au nevoie să ştie că se poate trăi într-o Românie europeană şi modernă, care pune preţ pe munca cinstită, pe responsabilitatea faţă de banul public, pe predictibilitate şi meritocraţie”.

Coordonatorul organizației județene Neamț de la Forța Dreptei (FD) a argumentat ce anume l-a determinat să intre în politică și de ce a ales partidul condus de Ludovic Orban.

Sorin Solomon, FD Neamț

“Nu am mai făcut politică până acum, dar am decis să ne implicăm pentru că s-au întâmplat atât de multe. Oamenii care muncesc cu adevărat se simt trădați de ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani.

M-am înscris în Forța Dreptei pentru că președintele Ludovic Orban este un liberal adevărat. Să nu uităm faptul că în anul 2011 el a fost cel care s-a opus alianței PSD-PNL, adică USL.

A fost singurul lider PNL care a susținut că amestecarea stângii cu dreapta nu este sănătoasă pentru democrație. Am venit să facem treabă, să municim, să construim”, a precizat Sorin Solomon, coordonator FD Neamț.

O alianță care promovează femeile

Conferința de presă a Alianței Dreapta Unită a oferit și un mesaj de promovare a femeilor în politică, la eveniment fiind un număr egal de femei și bărbați.

Maria Apostol, USR Neamț

“În calitate de consilier județean, vreau să spun că abia aștept, ca după alegerile din luna iunie, Dreapta Unită să facă ce trebuie la CJ, fiindcă este foarte mult de muncă.

Sunt multe lucruri de îndreptat, multe proiecte pe care nemțemii le așteaptă. Aș vrea să punctez că mă bucur că văd doamne și la colegii de alianță.

Este foarte important ca noi, femeile, să ne asumăm candidaturi, să nu mai stăm deoparte și să facem un pas în față pentru că putem rezolva multe probleme. Avem capacitate de negociere și putere de convingere, dar și o capacitate de a munci pe care o putem pune în slujba comunității. Sunt ferm convinsă că vom face treabă bună și abia aștept să lucrăm împreună”, a declarat Maria Apostol, consilier județean USR.

Alina Tatomir, consilier local PMP în CL Piatra-Neamț:

Alina Tatomir, PMP Piatra-Neamț

“Am luptat pentru drepturile mamelor, pentru un sistem școlar cu o infrastructură eficientă; voi continua să lupt pentru aceste crezuri.

Pentru că, din păcate, femeile nu au curaj întotdeauna să expună nevoile și problemele cu care se confruntă. Am fost o voce a femeilor, o voce a părinților.

Am reușit, împrună cu colegii din Consiliul Local, să mișcăm lucruri într-o direcție bună. Vom face în continuare același lucru. În continuare, cetățenii vor avea alături de noi un aliat puternic și vom fi alături de ei și vom încerca să găsim soluții la problemele lor”.

“Provin din rândul societății civile, nu am mai făcut niciodată politică. În ultimii zece ani, activitatea mea s-a concentrat pe realizarea de proiecte. Asta înseamna foarte multă organizare și asta mă fae să cred că eu cunosc foarte bine problemele societății”, a spus Corina Mândru, membră în organizația FD Neamț.

CELE MAI POPULARE