joi, iulie 25, 2024
AcasăIMPORTANTAndrei Carabelea se dezlănțuie după pierderea alegerilor și cere demisia liderilor PNL...

Andrei Carabelea se dezlănțuie după pierderea alegerilor și cere demisia liderilor PNL Neamț

Într-un discurs plin de auto-victimizare și acuzații la adresa colegilor de partid, (încă) primarul Andrei Carabelea a ieșit la rampă după ce a pierdut alegerile pentru primăria Piatra-Neamț.

Într-un stil care ar putea fi mai potrivit pentru un meci de box, Carabelea a acuzat organizația PNL de lipsă de susținere și a cerut demisia președintelui PNL Neamț, George Lazăr.

După ce conducerea PNL Neamț a decis dizolvarea Biroului Municipal al organizației din Piatra-Neamț după pierderea alegerilor, Andrei Carabelea nu a ratat ocazia de a arunca vina pe organizația PNL Neamț și pe liderii săi, cerând demisia președintelui George Lazăr.

Într-o declarație care s-a dorit a fi mobilizatoare, Carabelea a trasat paralele între politică și sport, în timp ce își deplângea soarta și acuza lipsa de fairplay.

„În politică, la fel ca în sport, uneori câștigi, alteori pierzi. Dar, spre deosebire de sport, în politică nu există fairplay. În politică drumul se sfârșește acolo unde se sfârșesc principiile și caracterul. Al meu cu siguranță merge mai departe,” a declarat Carabelea, sugerând că moralitatea și caracterul său sunt net superioare colegilor de partid care l-au „boicotat”.

Continuând să-și etaleze frustrarea, Carabelea a spus: „Liderii puternici strâng rândurile, trag pentru echipă și caută soluții. Liderii slabi, însă, își securizează scaunele rapid și fără scrupule.”

Acesta a acuzat Biroul Politic Județean PNL Neamț că a decis „într-o manieră imorală și nestatutară” dizolvarea Biroului Politic Local Piatra-Neamț, ignorând cu desăvârșire faptul că alegerile s-au pierdut sub conducerea sa.

Carabelea a insistat că în 2020 a câștigat primăria „cu multă muncă și fără prea mult sprijin de la filiala PNL Neamț” și că în cei patru ani de mandat nu a avut „deloc sprijinul liderilor PNL Neamț.”

În concluzie, Carabelea a cerut demisia lui George Lazăr și a unui consilier necunoscut, numindu-l „personaj toxic”, și a făcut apel la forurile interne de arbitraj și la instanță pentru a anula decizia de dizolvare a Biroului Politic Local Piatra-Neamț.

„Celor care se grăbesc să îmi cânte prohodul le reamintesc doar atât: nu mor caii când vor câinii!” a concluzionat Carabelea, demonstrând că, deși a pierdut primăria, nu și-a pierdut capacitatea de a transforma orice înfrângere într-o dramă personală.

În continuare, declarația completă a lui Andrei Carabelea:

În politică, la fel ca în sport, uneori câștigi, alteori pierzi. Dar, spre deosebire de sport, în politică nu există fairplay. În politică drumul se sfârșește acolo unde se sfârșesc principiile și caracterul. Al meu cu siguranță merge mai departe.

În vremuri complicate, liderii puternici strâng rândurile, trag pentru echipă și caută soluții. Liderii slabi, însă, își securizează scaunele rapid și fără scrupule.

Ieri, Biroul Politic Județean PNL Neamț a decis într-o manieră imorală și nestatutară dizolvarea Biroului Politic Local Piatra-Neamț, motivul invocat fiind pierderea alegerilor. După aceeași logică, ar trebui să vedem cum își asumă pierderea alegerilor conducerea județeană.

În 2020 am câștigat primăria Piatra-Neamț cu multă muncă și fără prea mult sprijin de la filiala PNL Neamț. Cei puțini care au fost alături de mine în acea perioadă își amintesc exact cam care a fost nivelul de susținere și care a fost cel de boicot, iar lucrurile nu s-au schimbat prea mult de atunci. În acești patru ani nu am avut deloc sprijinul liderilor PNL Neamț. Tot ce am primit au fost declarații și promisiuni. Și bineînțeles multe îndatoriri și sarcini. Pe care le-am tratat cu responsabilitate și spirit de echipă.

De aceea, rezultatul votului din 9 iunie nu poate fi imputat doar echipei PNL Piatra-Neamț, iar decizia dizolvării BPL Piatra-Neamț este o greșeală. Au fost patru ani în care am demarat proiecte ambițioase și am dovedit curaj și asumare, împreună cu sacrificiile aferente. Aceste lucruri, la pachet cu decontarea unor greșeli făcute de partid m-au costat primăria în acest an. Unii s-au grăbit să mă sancționeze pentru că am fost un camarad corect, care a tras pentru victoria întregii echipe.

Hotărârea de ieri este nulă, atât din punct de vedere moral, cât și statutar, motiv pentru care mă voi adresa atât forurilor interne de arbitraj, cât și instanței.

În același timp, cer demisia lui George Lazăr din funcția de președinte al PNL Neamț pentru pierderea alegerilor, precum și a personajului toxic ce îl sfătuiește constant și care ar trebui să dispară de tot din politică. Sper că măcar în ceasul acesta vor înțelege că nu partidul le aparține lor, ci ei aparțin partidului. Asta, câtă vreme sunt în stare să conducă, să construiască și să livreze rezultate pentru comunitate. Cu respectarea valorilor universale ale libertăţii și demnității umane, a valorilor tradiţionale ale poporului român și a valorilor dreptei democratice românești, așa cum spune nobila misiune a PNL.

Celor care se grăbesc să îmi cânte prohodul le reamintesc doar atât: nu mor caii când vor câinii!

CELE MAI POPULARE