sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăIMPORTANTANM - Temperaturi peste medie în următoarele săptămâni (19 iunie-17 iulie)

ANM – Temperaturi peste medie în următoarele săptămâni (19 iunie-17 iulie)

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo pentru următoarele săptămâni, anunțând că temperaturile în România vor înregistra valori ușor mai mari decât cele normale în această perioadă. De asemenea, precipitațiile vor fi abundente doar în săptămâna curentă, urmând să se apropie de valorile obișnuite în următoarele săptămâni.

Potrivit meteorologilor, această tendință de creștere a temperaturilor va influența în principal regiunile din întreaga țară. Căldura va fi resimțită mai ales în orele după-amiezii, iar maximele termice vor fi în general peste valorile climatologic normale pentru această perioadă a anului.

Săptămâna 19.06.2023 – 26.06.2023

– Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor.

– Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sud-estice şi local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 26.06.2023 – 03.07.2023

– Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

– Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Săptămâna 03.07.2023 – 10.07.2023

– Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

– Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 10.07.2023 – 17.07.2023

– Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

– Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

CELE MAI POPULARE