miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLOCALApel la solidaritatea nemțenilor pentru sprijinirea victimelor cutremurelor din Turcia și Siria

Apel la solidaritatea nemțenilor pentru sprijinirea victimelor cutremurelor din Turcia și Siria

Situația deosebit de gravă înregistrată în Turcia și Siria în urma cutremurelor din ultimele zile a determinat Instituția Prefectului județul Neamț și Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Filiala Neamț, să încheie un protocol de colaborare, necesar gestionării unei campanii umanitare, în scopul ajutorării victimelor seismelor devastatoare din cele două țări.

"Scopul acestui protocol este de a reuși împreună cu Crucea Roșie să strângem de la persoanele dornice să ajute diverse produse care le vor fi de mare folos victimelor cutremurelor din cele două țări. 

Fac apel către toți cei care au posibilitatea de a se implica în campania umanitară să aducă la Crucea Roșie, pe strada Bistriței, nr. 55 din Piatra-Neamț, alimente – conserve de pui și pește, fără porc, haine de iarnă pentru adulți și copii, încălțăminte groasă, pături, medicamente, mâncare pentru copii, produse de igienă și orice altceva consideră a fi folositor într-o situație disperată cum e cea a victimelor seismelor. 

Fac acest apel pentru că supraviețuitorii care trăiesc în condiții deosebit de grele, printre dărâmături, unii căutându-și membrii familiilor și prietenii pe sub zidurile prăbușite, au mare nevoie de haine, mâncare și medicamente!

De asemenea, dacă sunt nemțeni care vor să doneze bani, Crucea Roșie a deschis un cont la BCR Piatra-Neamț, în care se poate depune orice sumă" a declarat Vasile-Adrian Niță, prefectul județului Neamț.
Contul este RO83RNCB0196097225900001

Bunurile care se vor strânge în această campanie vor fi transportate în Turcia și Siria.

Conform presei internaționale, cel puțin 17.000 de persoane au murit în Turcia și Nordul Siriei, lor adăugându-li-se zeci de mii de răniți, care îngroașă numărul victimelor.

CELE MAI POPULARE