miercuri, mai 22, 2024
AcasăIMPORTANTAtac de urs în comuna Gârcina: un bărbat rănit, populația avertizată prin...

Atac de urs în comuna Gârcina: un bărbat rănit, populația avertizată prin RO-ALERT

La ora 12:36, pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au fost alertați printr-un apel la numărul de urgență 112 cu privire la un incident în localitatea Cuejdiu din comuna Gârcina. Conform informațiilor primite, o persoană care se afla în pădure a fost atacată de un urs.

Imediat, la fața locului au fost trimise echipe de intervenție din partea pompierilor, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Inspectoratului de Poliție. Un echipaj SMURD a fost de asemenea mobilizat pentru a acorda asistență medicală.

La sosirea la fața locului, echipajul SMURD a găsit un bărbat în vârstă de 38 de ani cu răni la nivelul membrelor superioare, ca urmare a atacului de urs. Echipa medicală a acordat îngrijiri de urgență rănitului, însă acesta a refuzat transportul la spital.

În paralel, autoritățile au luat măsuri de avertizare și protecție a populației din zona respectivă. Un mesaj RO-ALERT a fost transmis cetățenilor, informându-i despre prezența ursului și recomandând precauție în deplasări sau activități în aer liber.

CELE MAI POPULARE