sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăIMPORTANTAu fost publicate rezultatele la Bacalaureat 2023

Au fost publicate rezultatele la Bacalaureat 2023

Rezultatele de la BAC 2023 au fost publicate, potrivit calendarului oficial al examenului. Este vorba despre primele rezultate, cele dinaintea de contestații.

Numele elevilor sunt codificate, astfel că la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat a primit încă de la prima probă scrisă codul specific.

Rezultatele de la BAC 2023 pentru județul Neamț pot fi văzute aici:

http://bacalaureat.edu.ro/Pages/JudetRezultMedie.aspx?jud=30

Contestațiile se pot depune tot azi, în intervalul orar 12,00-18,00.

În perioada 4 – 6 iulie se vor soluționa contestațiile, iar pe 7 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Iată ce prevede ordinul 5151/2021 în privința contestațiilor:

În cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.

Ce se întâmplă dacă diferența dintre notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct: acestea nu se transcriu pe lucrare și se procedează astfel:

  • președintele comisiei nominalizează alți doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării;
  • după finalizarea recorectării lucrării, notele acordate de fiecare din cei patru evaluatori se trec pe lucrare și se semnează de către evaluatori;
  • președintele comisiei calculează nota finală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note – valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note – valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală pe care o trece pe lucrare și semnează.

În situația în care, după desecretizarea lucrării, se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, lucrarea se resecretizează și este transmisă spre a fi reevaluată altor doi profesori evaluatori. Nota finală, ca urmare a reevaluării în etapa de soluționare a contestației, este calculată cu respectarea prevederilor amintite mai sus.

CELE MAI POPULARE