sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăIMPORTANTAvertizare meteo! Cod galben de ploaie, ninsoare și viscol (27-28 ianuarie)

Avertizare meteo! Cod galben de ploaie, ninsoare și viscol (27-28 ianuarie)

NMH a emis astăzi o informare meteorologică Cod galben de ploaie, ninsoare, viscol și
vânt.

Interval de valabilitate: 27 ianuarie, ora 10 – 28 ianuarie, ora 22
Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului.

În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.

În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare.

În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Notă: pe alocuri vor fi depuneri de polei în Transilvania și Moldova

Local în sudul Moldovei și zona de munte, vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25… 40 l/mp.

În zonele joase de relief, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea.

La munte, va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă mai consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

CELE MAI POPULARE