sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăIMPORTANTBicicliști băuți implicați în evenimente rutiere

Bicicliști băuți implicați în evenimente rutiere

La data de 4 martie a.c., în jurul orei 14:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că, pe Drumul Național 15, în localitatea Costișa, a avut loc un eveniment rutier.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, în timp ce un bărbat, de 35 de ani, din județul Bacău, se deplasa cu o bicicletă pe trotuar, din direcția Piatra-Neamț către Bacău,  s-ar fi dezechilibrat, căzând de pe bicicletă.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

***

La aceeași dată, în jurul orei 15:20, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că, la o unitate medicală, din Târgu-Neamț, se află o persoană care a fost implicată într-un eveniment rutier.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, în timp ce un bărbat, de 52 de ani, din Timișești, se deplasa cu o bicicletă, pe strada Plopului, din localitatea Timișești, s-ar fi dezechilibrat, căzând de pe bicicletă pe partea carosabilă.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 5 martie a.c., în jurul orei 17:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că, în localitatea Bârgăuani, a avut loc un eveniment rutier, în care a fost implicat un biciclist.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, în timp ce un bărbat, de 37 de ani, din  Bârgăuani, se deplasa cu o bicicletă, pe un sector de drum în pantă, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism ce se deplasa în fața sa.

Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului.

În toate cele trei cazuri prezentate polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Fiți responsabili în trafic, indiferent dacă sunteți conducători de vehicule sau participanți la trafic, responsabilitatea ne poate ține la adăpost de evenimente rutiere nedorite!

CELE MAI POPULARE