miercuri, iulie 24, 2024
AcasăIMPORTANTCasă făcută scrum la Dochia din cauza coșului de fum (foto)

Casă făcută scrum la Dochia din cauza coșului de fum (foto)

Aseară, în jurul orei 21:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Dochia.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov și Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case. Din fericire în interiorul locuinței nu se aflau persoane.

Pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea incendiului.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

Atenție la coșul de fum!

Reamintim regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la instalarea şi exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului:

  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate.
  • în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile.
  • coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.
  • coşurile aflate în apropierea materialelor combustibile (depozite de furaje, păduri etc.) sau cele situate pe acoperişuri combustibile, vor fi prevăzute cu site sau grătare pentru reţinerea scânteilor.
  • se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile.

CELE MAI POPULARE