miercuri, mai 22, 2024
AcasăIMPORTANTCheile Bicazului dorite de Harghita

Cheile Bicazului dorite de Harghita

Instituția Prefectului – județul Neamț a fost citată într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Harghita , în calitate de pârâtă, alături de UAT Gheorgheni, UAT Bicaz Chei, UAT Județul Neamț, Instituția prefectului – județul Harghita, O.C.P.I. Harghita, O.C.P.I. Neamț și S.C.Satelit NT SRL , în care reclamantul, UAT Județul Harghita, prin Consiliul Județen Harghita, solicită anularea procesului verbal de delimitare având ca obiect stabilirea traseului de hotar administrativ pe porțiunea comună Ghorgheni – Tulgheș – Bicaz.

În fapt, este vorba despre același proces verbal de delimitare care a făcut obiectul dosarului nr.1417/105/2011* și asupra căruia Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat definitiv, prin Decizia nr.454/27.06.2020, în sensul respingerii cererii de anulare a respectivului act.

Adrian Niță, prefectul județului Neamț:

Prin cererea formulată de către Consiliul Județean Harghita nu sunt invocate noi motive, față de acțiunea anterioră, care să justifice promovarea unei alte cereri cu același obiect, practic reiterându-se faptul că prin menținerea actului administrativ contestat a fost „rectificată” suprafață celor două județe (Neamț și Harghita), cu o întindere de aproximativ 700 ha în defavoarea municipiului Gheorgheni.”

În 2021, Consiliul Județean Harghita a pierdut definitiv un proces ce viza trecerea Cheilor Bicazului din administrarea județului Neamț în administrarea județului Harghita.

CELE MAI POPULARE