miercuri, februarie 21, 2024
AcasăIMPORTANTCod Portocaliu de furtună și ploaie în Neamț: intervenție de urgență a...

Cod Portocaliu de furtună și ploaie în Neamț: intervenție de urgență a pompierilor pentru îndepărtarea pericolelor (13 iulie)

Județul Neamț se confruntă în prezent cu un puternic Cod Portocaliu de furtună și ploaie, iar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis un mesaj de avertizare către populație prin sistemul RO ALERT. Autoritățile îndeamnă cetățenii să fie precauți și să respecte recomandările de siguranță în astfel de situații.

Conform informațiilor furnizate, pompierii au fost solicitați să intervină în mai multe zone afectate de furtună.

Unul dintre incidente a avut loc în Piatra Neamț, unde bucăți de tablă provenite de la un acoperiș au căzut peste autoturisme. La fața locului a fost trimis un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț, care se ocupă de îndepărtarea elementelor periculoase și asigurarea siguranței.

De asemenea, se intervine în comuna Farcașa, unde copaci căzuți pe carosabil creează probleme de circulație. Echipele de intervenție sunt mobilizate pentru a rezolva situația și a restabili accesul pe drumurile afectate.

În municipiul Piatra Neamț, pompierii se confruntă, de asemenea, cu copaci căzuți pe carosabil. Acțiunile de îndepărtare sunt în desfășurare pentru a asigura siguranța traficului și a minimiza riscurile pentru populație.

Autoritățile locale și echipajele de intervenție lucrează în colaborare pentru a face față situației de urgență și a limita pagubele produse de furtuna puternică. Se recomandă tuturor cetățenilor să rămână vigilenți, să evite deplasările neesențiale și să urmeze îndrumările autorităților.

Vom continua să vă ținem la curent cu informații actualizate pe măsură ce situația evoluează!

Foto: Cezar Surdu, George Todosiea, Alex Jataru

CELE MAI POPULARE