sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăIMPORTANTComplexul de la Dragomirești, predat pentru a fi pregătit de deschidere

Complexul de la Dragomirești, predat pentru a fi pregătit de deschidere

În ședința de Consiliu Județean de joi, 2 februarie, s-a aprobat darea în administrare a Corpului Nou al Pavilionului Central – unsprezece clădiri construite de Consiliul Județean Neamț în comuna Dragomirești, satul Vad, către Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni.

Darea în folosință este pe perioada determinată, până la depășirea unor etape prevăzute de lege, astfel încât unitatea să poată funcționa cât mai repede posibil.

„Facem acest demers având în vedere, pe de o parte, nevoia urgentă de noi spații pentru complexul de la Războieni, iar pe de alta, necesitatea îndeplinirii unui cadru legal de exploatare specifică a noilor construcții, în sensul asigurării în condițiile legii a cheltuielilor de funcționare produse de noile spații.
Investiția derulată de Consiliul Județean Neamț la Dragomirești este cea mai importantă din domeniul asistenței sociale. Am construit acolo o extensie a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni pentru a fi găzduiți atât o parte din asistații respectivei unități, cât și cei de la CIA Roman.
Pe lângă faptul că județul va avea un centru pentru persoanele cu dizabilități modern, dotat la standarde înalte, se vor crea circa 100 de noi locuri de muncă. Sunt aspecte extrem de importante care vor fi atinse prin realizarea acestui proiect din domeniul protecției și asistenței sociale“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Valoarea totală a investiției este de circa 16 milioane de lei. Cu acești bani s-au realizat șapte case pentru cazarea asistaților, un corp central (spitalul, bucătăria, sala de mese și sala de activități), un corp administrativ și două clădiri anexă.

Clădirile sunt pavilionare și includ toate funcțiunile principale necesare serviciilor medicale, administrative, de cazare.

CELE MAI POPULARE