joi, iulie 25, 2024
AcasăIMPORTANTConsiliul Județean Neamț: cât a costat în realitate înlocuirea plaselor împotriva insectelor...

Consiliul Județean Neamț: cât a costat în realitate înlocuirea plaselor împotriva insectelor la CSEI Târgu-Neamț (foto)

Consiliul Județean Neamț: precizări necesare pentru o bună informare a cititorilor articolului „Înlocuirea plaselor de țânțari costă 6.385.000 ron la TÂRGU NEAMȚ, pe încredințare directă“ (comunicat de presă)

În ultimele zile, în spațiul public au apărut informații neconforme, referitoare la execuția unui contract care în realitate are o valoare de 6.385 lei (1.277 euro), la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Neamț.

O publicație online cu sediul în Iași a publicat informația denaturată, întrucât aceasta este valoarea achitată de unitatea de învățământ special în cadrul respectivului contract și nicidecum de 6,385 milioane de lei, adică de o mie de ori mai mult!

Neconcordanța a apărut ca urmare a unei erori materiale, în sensul că în sistemul electronic al achizițiilor publice s-a multiplicat de o mie de ori contravaloarea serviciilor contractate.

În cazul de față ne confruntăm cu o lipsă de profesionalism a celor de la entitatea media din Iași, dar și a altor reprezentanți ai presei care au preluat informația în ultimele zile și au făcut ca opinia publică să aibă acces la un articol total lipsit de adevăr.

„Țânțarul a devenit armăsar pentru unii reprezentanți ai presei. Deontologic este ca atunci când se face o documentare, jurnalistul să solicite punctul de vedere al fiecărei părți despre care face vorbire în articol. Dacă ar fi existat un minim respect față de cititori și față de meseria practicată, s-ar fi solicitat Consiliului Județean un punct de vedere cu privire la acest contract și astfel «ziariștii» respectivi nu și-ar mai atrage desconsiderarea opiniei publice.

Dar cu siguranță nu s-a dorit prezentarea unei informații bine documentate, curate! Da, balonul dezinformării și al minciunilor rostogolite în spațiul public s-a spart, dar ideal era să nu se arunce bolovanul în baltă! Regret nespus dacă unii oameni au luat «de bun» articolul respectiv. Le adresez rugămintea de a-i ignora pe viitor pe acești jurnaliști care umblă după «bombe de pres㻓, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

Contractul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Neamț a presupus repararea a 42 de plase contra insectelor la dormitoare, 16 la bucătărie, 6 la grupurile sociale și 9 la clasele instituției, fiind vorba, în total, de 73 de bucăți.

Contravaloarea materialelor utilizate a fost de 4.470 lei, iar manopera, de 1.915 lei. Factura a fost emisă pe data de 30.06.2023.

CELE MAI POPULARE