marți, iunie 18, 2024
AcasăIMPORTANTContinuă acțiunile polițiștilor rutieri. Peste 500 de abateri înregistrate în câteva ore

Continuă acțiunile polițiștilor rutieri. Peste 500 de abateri înregistrate în câteva ore

La data de 25 noiembrie a.c., în intervalul orar 09:00-17:00, sub coordonarea  Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., polițiștii Serviciul Rutier Neamț alături de polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere București, Brigăzii Autostrăzi și din cadrul a 8 Servicii Rutiere Județene, au continuat seria acțiunilor preventive desfășurate pe raza întregului județ, pentru combaterea riscului rutier și prevenirea accidentelor de circulație.

517 conducători auto au fost depistaţi comiţând diferite abateri, abateri care generează un risc de producere al evenimentelor rutiere.

Au fost constatate 207 de cazuri de depăşire a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv, 58 abateri ale bicicliștilor, 49 de abateri ale pietonilor, 4 conducători auto conducând sub influența băuturilor alcoolice, 6 depăşiri neregulamentare şi 193 de alte cazuri de indisciplină rutieră.

Pentru abaterile constatate, cei 54 de polițiști aflați în teren au reținut 58 de premise de conducere și au retras 29 certificate de înmatriculare, fiind efectuate aproximativ 500 de testări cu aparatul etilotest și peste 30 de testări în privința consumului de substanțe psihoactive.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat 6 infracțiuni, doi conducători auto fiind depistat conducând cu deși aveau concentrații de 0,51 de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, un conducător auto conducând fără permis de conducere și 3 infracțiuni ce privesc conducerea sub influența substanțelor psihoactive, respectiv benzodeazepină.

Citește și:

Acțiunea coordonată de Direcția Rutieră continuă: sute de amenzi date, 43 de permise reținute

CELE MAI POPULARE