sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăIMPORTANTCopiii care fac sport de performanță ar putea primi lunar tichete în...

Copiii care fac sport de performanță ar putea primi lunar tichete în valoare de 150 de lei pentru a-și cumpăra echipamente

  • Un proiect de lege prin care copiii care sunt legitimați la un club sportiv și fac sport de performanță, primesc tichete în valoare de 150 de lei pe lună, a trecut de Camera Deputaților, for decizional.

Proiectul de lege prevede ca orice copil care este înscris la un club sportiv și face sport de performanță să primească tichete de sportiv, în valoare de 150 de lei pe lună. După promulgare, legea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

În expunerea de motive, inițiatorii proiectului spun că, “în orice domeniu mai ales în sportul de performanță, motivația are un rol determinant pentru obținerea de rezultate la nivel național sau internațional, deoarece stă la baza continuității”. Se menționează faptul că “juniorii care practică sportul de performanță au întâmpinat și întâmpină greutăți din punct de vedere financiar în ceea ce privește achiziționarea echipamentului sau materialelor sportive, achiziționarea alimentelor sau la medicație necesare efortului depus, toate fiind destul de costisitoare, precum și transportul aferent participării la pregătirea zilnică sau la competițiile locale județene naționale și internaționale necesare practicării sportului de performanță”.

De aceea, potrivit unui amendament aprobat în comisia de tineret și sport, tichetele pot fi utilizate numai pe teritoriul României și sunt destinate achiziției de articole și echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localități, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

Condiții pentru a primi tichetele sportiv

Fiecare tichet de sportiv este valabil numai dacă are înscris numărul sub care a fost înseriat de către unitatea emitentă și cuprinde cel puțin următoarele:

a) emitentul și datele sale de identificare;

b) valoarea nominală a tichetului de sportiv;

c) spațiu pentru înscrierea numelui, a prenumelui și a codului numeric personal ale sportivului care este în drept să utilizeze tichetul de sportiv;

d) interdicția de a utiliza tichetul de sportiv în alte scopuri decât în scopul activității sportive;

e) seria și numărul legitimației de sportiv cu menționarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat și categoria de vârstă;

f) elementele de identitate vizuală ale structurii sportive și ale Ministerului Sportului.

CELE MAI POPULARE