sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăIMPORTANTDe Zilele Municipiului Piatra-Neamț, jandarmii nemțeni vor fi la datorie pentru siguranța cetățenilor!

De Zilele Municipiului Piatra-Neamț, jandarmii nemțeni vor fi la datorie pentru siguranța cetățenilor!

Jandarmii nemțeni asigură măsurile de ordine și siguranță publică la ediția din acest an a evenimentului „Piatra Fest”, prilejuit de Zilele Municipiului Piatra-Neamț, în perioada 22-25 iunie. 

Colegii noștri vor acționa în vederea prevenirii tulburării ordinii și liniștii publice, a faptelor de natură contravențională sau penală și protecția participanților la manifestările cultural-artistice cuprinse în programul Zilele Municipiului Piatra-Neamț, concomitent cu menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

 Totodată, în perioada 23-24.06.2023, Protopopiatul Piatra Neamț în colaborare cu Parohia Sf. Ioan Domnesc din mun. Piatra Neamț organizează manifestări culturale și religioase cu ocazia sărbătorii ortodoxe Nașterea Sf. Ioan Botezătorul – Sânzienele și a împlinirii a 525 de ani de la prima atestare a bisericii Sf. Ioan Domnesc, astfel: vineri, la biserica Sf. Ioan Domnesc va avea loc slujba de întâmpinare a Moaștelor Sf. Martir Voievod Constantin Brâncoveanu de la Parohia Sfânta Mahrama din Iași, care vor fi expuse spre închinare în incinta bisericii până Duminică, în jurul orei 16:00. Măsurile de ordine publică vor viza și procesiunea religioasă cu Moaștele Sf. Martir Voievod Constantin Brâncoveanu, pe arterele rutiere din mun. Piatra Neamț cu ocazia sărbătorii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, patronul spiritual al orașului Piatra Neamț.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor și siguranța cetățenilor, jandarmii nemțeni vor fi sprijiniți cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău,  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamț, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Neamț şi Poliţiei Locale a municipiului Piatra-Neamț.

Jandarmeria Neamț:

Recomandăm cetăţenilor care participă la evenimente să respecte regulile stabilite de organizatori, să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale, iar în cazul în care sunt însoțiți de copii să-i supravegheze cu atenție.

Reamintim cetăţenilor că pot solicita sprijinul forţelor de ordine publică fie prin contact direct, fie prin apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Citește și:

Zilele Orașului Piatra-Neamț. Programul complet „Piatra Fest 2023”

CELE MAI POPULARE