marți, iunie 18, 2024
AcasăLOCALDGASPC despre angajările pe bani de la Roman: "condamnăm faptele și ne...

DGASPC despre angajările pe bani de la Roman: „condamnăm faptele și ne delimităm de această situație”

În perioada ianuarie/februarie 2022 – 28 iunie 2022, în contextul organizării la nivelul DGASPC Neamț a unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante în cadrul Complexului de servicii „Romanița” Roman, fosta șefă, Cobuz Petronela, ar fi pretins de la cinci persoane (viitori candidați) suma totală de 11.000 euro și ar fi primit de la trei dintre acestea suma totală de 4.500 euro.

Vezi știrea inițială aici: Angajări pe bani la DGASPC Neamț! Cinci persoane trimise în judecată de DNA – Neamt 365

Ca urmare a trimiterii în judecată de către DNA a fostului șef al Complexului de Servicii Romanița Roman, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț a trimis un mesaj prin care condamnă ferm astfel de fapte și se delimitează total de această situație.

„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț condamnă ferm astfel de fapte și se delimitează total de această situație.Astfel de incidente grave aduc prejudicii instituției noastre și afectează nedrept activitatea salariaților care își desfășoară activitatea corect și cu profesionalism transmit reprezentanții DGASPC.

DGASPC Neamț:

"Cu privire la situația de fapt, precizăm că doamna Petronela Cobuz a fost angajată în urma unui concurs în data de 22.02.2021 ca șef Complex de Servicii Romanița Roman, pe perioadă determinată. În data de 1 iulie 2022, DGASPC Neamț a fost înștiințată de către DNA Bacău despre faptul că s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de doamna Cobuz, pe o perioadă de 60 de zile, ulterior, perioada controlului judiciar fiind prelungită. În aceeași zi, conducerea DGASPC Neamț a dispus suspendarea din funcția de șef centru a Complexului de Servicii Romanița a doamnei Cobuz. Celelalte persoane trimise în judecată de către DNA în această speță nu sunt și nu au fost vreodată angajatele DGASPC Neamț și nici un alt angajat al DGASPC nu a fost implicat sau cercetat în acest dosar."
"Dorim să  asigurăm opinia publică, beneficiarii și colaboratorii noștri că întreaga activitate a DGASPC Neamț se desfăşoară sub semnul respectării prevederilor legale, a integrităţii şi toleranţei zero faţă de corupţie."

CELE MAI POPULARE