joi, iulie 25, 2024
AcasăIMPORTANTDoi bărbați din Neamț au fost depistați în timp ce conduceau cu...

Doi bărbați din Neamț au fost depistați în timp ce conduceau cu permise de conducere false

La data de 30 martie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au depistat în trafic, în localitatea Rediu, un ansamblu auto, format din autoutilitară și remorcă, condus de un bărbat de 52 de ani, din Ruseni.

Conducătorul auto a prezentat polițiștilor pentru control un permis de conducere eliberat de autoritățile din Cehia. În urma examinării s-a constatat faptul că, acesta nu prezenta elemente de siguranță, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

A doua zi, pe 31 martie, în jurul orei 09:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au depistat în trafic, pe strada Luminii, în municipiul Piatra-Neamț, un autoturism  condus de un bărbat de 44 de ani, din Zănești.

Conducătorul auto a prezentat polițiștilor pentru control un permis de conducere eliberat de autoritățile din Ucraina.

Deoarece permisul de conducere prezentat de către bărbatul în cauză nu prezenta elementele de securitate similare unui permis de conducere emis de către autoritățile din Ucraina, polițiștii au continuat verificările, constatând faptul că acesta nu figurează cu permis de conducere valabil iar permisul de conducere înmânat ar fi fost fals.

În ambele cauze au fost întocmite dosare penale, polițiștii continuând cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uzul de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

CELE MAI POPULARE