sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăIMPORTANTDoi bărbați sunt cercetați pentru braconaj piscicol

Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj piscicol

La data de 24 aprilie a.c., în jurul orei 04:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat, pe DN17 B, în localitatea Poiana Teiului, un autoturism, condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate, pasager fiind un tânăr de 25 de ani, din Poiana Teiului.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la săvârșirea unei infracțiuni, polițiștii au procedat la controlul autoturismului în cauză, cu această ocazie fiind identificate o plasă de pescuit tip monofilament, având o lungime de aproximativ 40 metri și un număr de 21 de pești, de diferite specii, care au fost ridicate, în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuitul comercial în habitate piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008.

CELE MAI POPULARE