joi, iulie 25, 2024
AcasăIMPORTANTDosar penal după explozia de la Hidrocentrala Stejaru

Dosar penal după explozia de la Hidrocentrala Stejaru

Vineri, 22 martie 2024, o explozie puternică a zguduit zona Hidrocentralei Stejaru din județul Neamț, declanșând panică și confuzie printre localnici: ULTIMA ORĂ: Explozie la Hidrocentrala Stejaru – Neamt 365

Incidentul a avut loc pe fondul unei manevre normale de oprire cu descarcare de sarcina a hidroagregatului (HA) nr. 3 (20 MW), transmit cei de la Hidroelectrica:

„La deconectarea intreruptorului de 110 kV – HA3, polul aferent fazei T a ramas nedeconect, personalul executând manevrele de intervenție specifice pentru astfel de cazuri. Intervenția a fost urmată de o explozie a camerei de stingere a polului fazei T, urmată de declanșarea grupurilor  HA4 si HA2, incarcate la 20 MW fiecare, precum si a HA6, incarcat la 52 MW.”

La data de 22 martie a.c., la ora 18:09, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au fost sesizați, de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Pângărați, cu privire la producerea unei explozii la Hidrocentrala Stejaru.

Cu ocazia deplasării la fața locului şi a verificărilor efectuate s-a constatat că cele sesizate se confirmă, în  urma exploziei, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Bicaz, electrician la unitatea în cauză fiind rănit. Acesta a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la o unitate medicală pentru investigații medicale mai amănunțite.

Totodată, au fost sesizați reprezentanții I.T.M. Neamț, pentru efectuarea de cercetări privind respectarea masurilor legale de securitate si sănătate în muncă.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, neluarea masurilor legale de securitate şi sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

CELE MAI POPULARE