sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăIMPORTANTElevi ai școlilor de agenți de poliție, în practică la IPJ Neamț

Elevi ai școlilor de agenți de poliție, în practică la IPJ Neamț

39 de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina și un elev al Școlii de Agenți de poliție ,,Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca își vor perfecționa cele învățate în zona de practică profesională.

În perioada 30 ianuarie– 24 februarie a.c., 40 de elevi ai Școlilor de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina și ,,Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca își desfășoară al doilea stagiu de practică în cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Astfel, cei 34 de băieți și cele 6 fete care au parcurs modulul de pregătire teoretică, își vor perfecționa acum cele învățate în zona de practică profesională, 11 dintre aceștia la polițiile municipale și orășenești, iar 29 la posturile de poliție comunale.

Viitorii polițiști au fost primiți la sediul I.P.J. Neamț, unde a avut loc instruirea lor cu privire la activitățile ce urmează să le desfășoare, precum și la conduita pe care trebuie să o adopte pe parcursul stagiului de practică.

Fiecare elev a fost repartizat unui tutore profesional, un polițist cu experiență, care are rolul de a îl supraveghea și îndruma pe întreaga perioadă, pentru ca odată cu examenul final să-și pună în valoare cunoștințele teoretice și practice acumulate.

În fiecare an, la data de 30 ianuarie, este marcată ,,Ziua Internaţională pentru Nonviolenţă în Școală”

Astăzi, printre elevii Școlii de Poliție ,,Vasile Lascăr,, din Câmpina,  aflați în practică la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, l-am cunoscut pe Vlăduț. Acesta ne-a povestit despre clipele mai puțin plăcute, prin care a trecut în timpul celor 12 ani petrecuți alături de părinți, ca elev în afara țării.

Vlăduț a ales să nu lase copleșit de experiențele copilăriei și să aducă o schimbare. Revenit în țară alături de părinți, a finalizat liceul și a dat admitere la Școala de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr,, din Câmpina, unde astăzi este elev.

Profesia de polițist este pentru el o ocazie perfectă pentru a-i ajuta și pe alți copii care devin victime ale bullying-ului…și nu doar pe ei, pe toți membrii comunității unde va fi polițist.

CELE MAI POPULARE