miercuri, iulie 24, 2024
AcasăIMPORTANTElevii de clasa a VIII-a se pot înscrie pentru admiterea la colegiile...

Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie pentru admiterea la colegiile militare naționale

Colegiile naţionale militare sunt şcoli cu tradiţie, care oferă o excelentă educaţie şi o multitudine de oportunităţi profesionale. Învăţământul liceal militar este de tip vocaţional, în profilul militar, specializarea matematică-informatică.

Misiunea colegiului naţional militar este aceea de a pregăti candidaţi – absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, pentru instituţiile/unităţile de formare a personalului militar profesionalizat, în mod special a ofițerilor și a maiștrilor militari.

Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie pentru admiterea la colegiile militare naționale până la data de 24 martie 2023. Sunt disponibile 816 locuri în cinci colegii naționale militare. 

Înscrierea se face de către unul dintre părinți (sau tutore).

 • Perioada desfășurării selecției: 06.02 – 11.04.2023
 • Perioada examinării medicale: 20.02 – 13.04.2023
 • Termen final pentru întocmirea dosarului de candidat: 28 aprilie 2023
 • Data prezentării candidaților la CNM unde au au fost repartizați pentru susținerea probelor de verificare a cunoștințelor: 18 mai 2023

Criterii specifice de recrutare:

 • vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2023 (anul desfășurării concursului de admitere);
 • absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Mai multe informații despre recrutare, selecție și admitere găsiți aici: https://www.recrutaremapn.ro/elev.php

Există 5 colegii naționale militare și 816 locuri:

 • Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza (168);
 • Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia (168);
 • Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc (168);
 • Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova (168);
 • Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanța (144).

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică.

Înscrierile se fac ONLINE, la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau mergând personal, împreună cu unul dintre părinți (sau cu tutorele), la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar al județului/sectorului în care domiciliezi.

Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici: www.recrutaremapn.ro/contactbir.php

Pentru informații detaliate și consiliere vă puteți adresa personalului recrutor de la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare din județul/sectorul în care domiciliați.

Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici: www.recrutaremapn.ro/contactbir.php.

CELE MAI POPULARE