marți, iunie 18, 2024
AcasăNAȚIONALEurovision 2023 - Theodor Andrei nu a reuşit calificarea României în finala...

Eurovision 2023 – Theodor Andrei nu a reuşit calificarea României în finala de sâmbătă

Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia şi Slovenia sunt cele zece ţări care s-au calificat în finala Eurovision 2023 de sâmbătă, la Liverpool. Reprezentantul României în concurs, Theodor Andrei, nu s-a calificat în finala de sâmbătă.

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Marea finală a Eurovision Song Contest 2023 va avea loc pe M&S Bank Arena din Liverpool sâmbătă.

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest are loc în Marea Britanie, care organizează concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Publicul îşi poate vota favoriţii după cele 16 melodii prezentate la Liverpool. Se poate vota în semifinala în care participă ţara din care faceţi parte. Spectatorii şi telespectatorii pot vota de până la 20 de ori, dar nu pot vota pentru ţara de provenienţă.

Theodor Andrei a fost semifinalist Vocea României junior şi concurent X-Factor

Theodor Andrei are 19 ani şi este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator şi actor. Acesta a obţinut peste 200 de premii în festivaluri naţionale şi internaţionale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse.

În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creaţie a unui cantautor, pentru piesa “Artist” (muzica şi versuri Theodor Andrei) de pe albumul “FRAGIL”. Este semifinalist al primului sezon Vocea României Junior (2017) şi concurent până la faza bootcamp la X Factor România (2020).

CELE MAI POPULARE