miercuri, mai 22, 2024
AcasăNAȚIONALFăina de greieri a fost aprobată de Comisia Europeană pentru comercializare în...

Făina de greieri a fost aprobată de Comisia Europeană pentru comercializare în UE. În ce rețete poate fi folosită

  • Comisia Europeană a aprobat comercializarea făinii de greieri în țările UE, ca aliment nou, sub formă de pulbere parțial degresată.
  • Acheta domesticus, care este un greier inofensiv de casă, este pe cale să sosească pe mesele europenilor în curând.

Uniunea Europeană a autorizat intrarea pe piață a unui aliment nou care va intra în compoziția mai multor produse alimentare din UE. Este vorba despre pulberea parțial degresată a greierelui de casă, cu denumirea științifică de Acheta domesticus.

Făina se va regăsi, de acum încolo, în pâine și chifle multicereale, în biscuiți crocanți și grisine, în preparate din carne, precum și în multe alte produse alimentare.

Făina din greieri uscați va mai fi utilizată pentru sosuri, produse prelucrate din cartofi, preparate pe bază de plante leguminoase și legume, pizza și produse pe bază de paste făinoase, zer praf, înlocuitori de carne, supe și supe concentrate sau praf de supe, gustări pe bază de făină de porumb, băuturi asemănătoare berii, produse de cofetărie din ciocolată, fructe nucifere și semințe oleaginoase, gustări, altele decât chipsuri, precum și preparate din carne.

În ce privește etichetarea pulberii, UE a cerut ca denumirea alimentului nou să fie menționată pe eticheta produselor alimentare care îl conțin, sub forma de ”Pulbere parțial degresată de Acheta domesticus (greier de casă)”

Textul regulamentului de punere în aplicare poate fi citit AICI (click)

CELE MAI POPULARE