marți, iunie 18, 2024
AcasăLOCALFemeie din Republica Moldova depistată cu ședere ilegală în Neamț

Femeie din Republica Moldova depistată cu ședere ilegală în Neamț

O femeie din Republica Moldova, care se afla în situații ilegale a fost depistată de polițiștii de imigrări din Neamț. Pe numele acesteia a fost emisă decizie de returnare, iar la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrări în România, pentru o perioadă de 6 luni.

La data de 24 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Neamț au efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activității întreprinse, a fost depistată în situații ilegale o femeie, de 45 de ani, din Republica Moldova.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceasta a intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, în conformitate cu prevederile OUG nr.194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, polițiștii de imigrări au emis pe numele acesteia decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile, iar la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni.

CELE MAI POPULARE