miercuri, iulie 24, 2024
AcasăIMPORTANTForțe de ordine unite pentru siguranța publică: acțiuni comune în Neamț în...

Forțe de ordine unite pentru siguranța publică: acțiuni comune în Neamț în scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică

La data de 1 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, alături de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și de Poliția Locală Neamț, au desfășurat acțiuni cu efective mărite în scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Acțiunile, desfășurate pe raza întregului județ, au vizat prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență, precum și combaterea consumului de substanțe interzise, depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii şi a bunurilor produs al infracțiunilor comise de persoane care încalcă prevederile legale.

Totodată, în cadrul acțiunilor operative au fost constituite filtre rutiere pe principalele artere de circulație și în zonele în care s-au înregistrat accidente și s-au desfășurat acțiuni de verificare și control în zone și locații de interes.

Astfel, în intervalul orar 10:00-16:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au acționat pe raza secției pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

29 abateri constatate de polițiști au fost sancționate contravențional cu amenzi în cuantum de  aproximativ 9.500 de lei.

Totodată, în urma abaterilor constatate polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.


La aceeași dată, în intervalul orar 17:00-19:00, polițiștii din cadrul Birourilor Rutiere și Ordine Publică Piatra-Neamț, cei ai Serviciului Rutier Neamț, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț și al Poliției Locale Neamț au desfășurat în Piatra-Neamț, o acțiune pentru prevenirea faptelor infracțiunilor stradale și a traficului și consumului de substanțe interzise.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au legitimat aproximativ 50  de persoane,  fiind verificate 9 autovehicule.

Totodată, au fost efectuate verificări și instruiri la 20 de operatori economici.

Forțele de ordine au adresat avertismente verbale, cu privire la modul de comportament unui număr de 12 persoane, una fiind sancționată cu avertisment scris.

Totodată, polițiștii au reținut un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

În intervalul orar 20:00-22:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au desfășura o acțiune Blitz, în Târgu-Neamț.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au legitimat aproximativ 130 de persoane și au verificat peste 50 autovehicule.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.690 de lei, dintre care 6 sancțiuni conform Legea 61/1991 și 3 sancțiuni, conform OUG 195/2002.

Totodată, au fost efectuate activități specifice pentru identificarea și luarea în evidență a unui număr de 9 migranți.

Polițiștii vor continua acțiunile în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică.

CELE MAI POPULARE