miercuri, mai 22, 2024
AcasăIMPORTANTGuvernul a aprobat majorarea salariilor de bază pentru personalul didactic, didactic auxiliar...

Guvernul a aprobat majorarea salariilor de bază pentru personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic, începând cu 1 iunie 2023. Profesorii continuă greva marți, 6 iunie

Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență pentru stabilirea unor măsuri privind salarizarea personalului din sistemul național de învățământ de stat, care reglementează majorarea salariilor începând cu data de 1 iunie 2023.

Actul normativ aprobat de Executiv stabilește o majorare de 1.000 de lei brut pe fiecare funcție în cazul personalului didactic și personalului didactic auxiliar din cadrul unităților de învățământ preuniversitar și instituțiilor de învățământ superior, inclusiv pentru personalul didactic auxiliar din bibliotecile universitare, respectiv de 400 de lei pentru personalul nedidactic.

Aceste majorări se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației.

Măsura a fost luată pentru a evita neînchiderea anului școlar 2022-2023, situație care ar afecta dreptul la educație pentru trei milioane de elevi, precum și pentru a susține dezvoltarea profesională a personalului didactic în vederea creșterii calității și echității sistemului educațional.

Greva generală a profesorilor continuă și după ziua de marți, 6 iunie, când se încheie mini-vacanța, au anunțat liderii sindicali din învățământ, conform edupedu.ro.

Anunțul continuării protestelor vine după ce Guvernul Ciucă a aprobat, împotriva voinței profesorilor, majorări salariale respinse de aceștia în urmă cu o zi.

La ieșirea de la discuțiile de la Palatul Victoria, liderul sindical Marius Nistor a anunțat astăzi, 1 iunie: „De marți încolo vor continua acțiunile de protest”.

CELE MAI POPULARE