miercuri, iulie 24, 2024
AcasăIMPORTANTIGSU demontează mesajul fals de alertă radioactivă care circulă în mediul virtual

IGSU demontează mesajul fals de alertă radioactivă care circulă în mediul virtual

IGSU (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență) a emis un comunicat prin care respinge categoric informațiile false care circulă în mediul virtual prin intermediul aplicației WhatsApp. Aceste informații se referă la presupuse măsuri de autoprotecție în cazul unei contaminări radioactive a mai multor regiuni din țară.

Sesizările primite din partea cetățenilor cu privire la acest mesaj alarmant au determinat IGSU să intervină și să clarifice situația. În comunicatul emis, instituția subliniază că aceste informații sunt complet false și se încadrează în spectrul datelor de tip „FAKE NEWS”.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă cetățenii să nu ia în considerare aceste informații alarmiste și să nu le distribuie, deoarece pot crea panică și diseminarea de informații greșite în rândul populației.

IGSU reamintește că este singura autoritate responsabilă pentru gestionarea situațiilor de urgență și comunicarea măsurilor de autoprotecție în cazul unor evenimente cu potențial periculos pentru populație.

Astfel de informații trebuie obținute doar din surse oficiale, precum comunicatele emise de IGSU sau autoritățile abilitate.

CELE MAI POPULARE