miercuri, iulie 24, 2024
AcasăIMPORTANTÎncepe activitatea de cosire în Piatra-Neamț

Începe activitatea de cosire în Piatra-Neamț

De joi, 27 aprilie, în Piatra-Neamț începe acțiunea de cosire a spațiilor verzi.

În prima etapă se vor cosi spațiile verzi din parcuri, aliniamente stradale și alveole. Începând de marți, 2 mai, activitatea de cosire se va desfășura în perimetrul asociațiilor de proprietari, cu frecvență de o dată pe lună, în următoarea ordine: Precista, Centru, Mărăței, Gara Veche, Dărmănești, Speranţa şi Văleni.

De asemenea, în perimetrul asociațiilor de proprietari va începe și plantarea a 400 de arbori, conform avizelor emise de Agenția de Protecție a Mediului Neamț.

Speciile pe care le vom planta sunt Albitzia julibrissin multitulpinal (arbore de mătase), Fagus silvatica atropurpurea (fag roșu), Acer platanoides (arțar), Betula pendula (mesteacăn), Cedrus atlantica (cedru), Cercis Canadensis (arborele lui Iuda), Liquidambar styraciflua (arborele de gumă), Liriodendron tulipifera (arborele lalea), Pinus strobes (pin), Pseudotsuga menziesii (Duglas), Quercus rubra (stejar roșu) și Salix matsudana Tortuosa (salcie creață).

În această perioadă se vor efectua și lucrări de erbicidare și îndepărtare a vegetației nedorite crescute pe suprafața aleilor și în zona carosabilului, tunderea gardului viu și tufelor ornamentale, întreținerea sistemului de irigații din Parcul Tineretului și Curtea Domnească și plantarea de ierburi decorative perene, flori anuale și bienale în jardiniere și alveole.

CELE MAI POPULARE