joi, iulie 25, 2024
AcasăIMPORTANTLansare de "Carte neplicticoasă..." la Biblioteca Județeană

Lansare de „Carte neplicticoasă…” la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează lansarea volumului „Carte neplicticoasă pentru copii plictisiți sau cum să ne distrăm în spațiu“ de Diana Bonteanu, joi, 21 martie 2024, cu începere de la ora 17:00, în Sala Cupola.

Prezentarea va fi făcută de învățător Bogdana Dochița și profesor Ioana Roxana Iordache, director adjunct al Școlii Gimnaziale „Daniela Cuciuc“ Piatra-Neamț.

Evenimentul va fi întregit de un moment muzical susținut de grupul „Magic Folk“, coordonat de Sînziana Ailenei.

Cartea, colorată cu multă grafică semnată tot de autoare, are chiar pe prima pagină următoarea precizare: „Acesta este jurnalul de bord al curajosului astronaut: …, care, împreună cu bufnițica Billa, vor porni într-o călătorie fantastică, plină de aventuri, joacă și distracție“.

Diana Bonteanu își revendică sufletul de copil de la data nașterii, întâi iunie.

„Născută în Piatra Neamț,  acum 40 de ani, viața m-a purtat prin tot felul de întâmplări, unele mai frumoase, altele în nuanțe închise dar, probabil, datorită faptului că am venit pe lume într-o zi de întâi iunie, am reușit să îmi păstrez o parte din sufletul de copil.

De șapte ani sunt și eu mamă, la rândul meu, de fetiță unicorn, ce mă învață în fiecare zi să râd, să găsesc bucurie în orice lucru, oricât de mărunt și să cresc alături de ea. De fapt, ea este motivul, muza și inspirația pentru apariția acestei cărți dar a fost și cel mai serios ajutor.

În toți acești ani de «mămicie» am constatat că cel mai greu lucru este să te pui în mintea celor mici și să vezi lumea prin filtrul lor. Prin această cartea am încercat să le ofer poezioare,  texte și activități care să fie pe placul și înțelesul celor mici”, mărturisește Diana Bonteanu.

CELE MAI POPULARE