sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăIMPORTANTLista clădirilor din județul Neamț cu grad de risc seismic

Lista clădirilor din județul Neamț cu grad de risc seismic

56 de clădiri din județul Neamț se află pe lista imobilelor ce prezintă risc seismic. 7 dintre aceastea sunt încadrate în clasa de risc 1.

Clasele de risc seismic:

Clasa I = Urgența 1 – Imobilele incadrate in aceasta clasa prezinta pericol major de prabusire in cazul unui seism cu magnitudinea mai mare de 7 grade pe scara Richter. Aici se incadreaza, de regula constructiie, din inainte de anul 1977.

Clasa II = Urgența 2 – Sunt imobile pentru care posibilitatea de prabusire in caz de cutremur este redusa, dar un seism major poate afecta elementele de compartimentare, scarile, etc, fara a pune in pericol structura de rezistenta.

Clasa III = Urgența 3 – In aceasta categorie intra cladirile care pot suferi avarii minore in cazul unui seism. Astfel, poate cadea tencuiala, pot aparea fisuri si crapaturi la pereti, fara ca viata locatarilor sa fie pusa in pericol.

Adrian Niță, prefectul județului Neamț:

„Această listă a fosc actualizată astăzi. Pe măsura ce alte imobile vor fi supuse unor expertize și vor fi identificate ca fiind cu risc seismic lista va fi completată.

Lista actualizată a imobilelor expertizate ce prezintă risc seismic

CELE MAI POPULARE