joi, aprilie 18, 2024
AcasăIMPORTANTLocatari din Piatra-Neamț care au depozitat deșeuri în mod necorespunzător, amendați de...

Locatari din Piatra-Neamț care au depozitat deșeuri în mod necorespunzător, amendați de Poliția Locală

Unii locuitori ai municipiului Piatra-Neamț au înțeles că a face curățenie în propriile locuințe înseamnă să provoci disconfort concetățenilor, încălcând flagrant toate normele de bună conviețuire dintr-un oraș civilizat.

Proprietarii unui apartament dintr-un bloc de pe strada Ecoului din Piatra-Neamț au fost depistați de polițiștii locali în timp ce depozitau deșeuri de toate categoriile, pe platformele shelterului arondat condominiului în care locuiau. 

Respectivii au fost surprinși de un cetățean cu spirit civic, care mai apoi a sesizat încălcarea regulilor privind păstrarea curățeniei și depozitarea deșeurilor, în Dispeceratul Poliției Locale Piatra-Neamț. 

Prezent la fața locului echipajul mixt, format din polițiști locali de la Protecția Mediului și Ordine Publică, au sancționat contravenienții cu amendă în valoare de 2.000 de lei pentru încălcarea art. 2, lit. ”a” din H.C.L. 228/2021 – Regulamentul privind normele de întreținere, gospodărire, curățenie și estetică  în municipiul Piatra Neamț.

De asemenea, persoanele sancționate au fost somate să salubrizeze platforma sheltererelor. 

Poliția Locală Piatra-Neamț:

”Instituțiile publice, operatorii economici cu profil de activitate comercială și prestatoare de servicii – indiferent de forma de organizare, persoanele juridice, asociațiile de proprietari/locatari, persoanele fizice-proprietari sau chiriași ai apartamentelor de condominii, deținătorii de imobile (persoane fizice sau juridice) precum și cetățenii sunt obligați să ia măsuri pentru asigurarea curățeniei și îmbunătățirea aspectului edilitar al clădirilor, curților, împrejmuirilor, căilor de acces, precum și al străzilor, drumurilor și spațiilor verzi aparținând domeniului public și privat al Municipiului, aferente imobilelor.

Este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, lacurilor, lângă/pe/sprijinite de europubele, sheltere, coșuri de gunoi sau alte recipiente de colectare a gunoiului, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, gunoi de grajd, obiecte uzate (de ex. electrocasnice, obiecte de mobilier, produse textile etc). 

Nerespectarea obligațiilor sau interdicțiilor din prezenta hotărâre dacă nu au fost comise în astfel de condiții, încât potrivit legii penale să fie considerate infracțiuni, constituie contravenții și se sancționează după cum urmează: se sancționează cu amendă de la 1.500 lei la 2.000 lei pentru persoane fizice și de la 2000 lei la 2500 lei pentru persoane juridice încălcarea prevederilor următoarelor articole: art. 2, lit. ”a”.

CELE MAI POPULARE