miercuri, mai 22, 2024
AcasăIMPORTANTMiG-21 LanceR, ultimul zbor. Luni, 15 mai, ceremonia de retragere din serviciu...

MiG-21 LanceR, ultimul zbor. Luni, 15 mai, ceremonia de retragere din serviciu a aeronavei MiG-21 LanceR la Baza 95 Aeriană Bacău

  • Luni, 15 mai, vor avea loc ultimele zboruri cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române, acestea urmând a fi scoase din serviciu în baza Hotărârii CSAT nr 083/2022.

Luni, 15 mai 2023, Baza 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” și Grupul 2 Cercetare, Supraveghere prin Radiolocație și Avertizare Timpurie ,,General Pompiliu Ionescu” din Bacău își deschid porțile pentru pasionații de aviație prin activitățile dedicate Zilei Porților Deschise, în cadrul cărora va avea loc retragerea din serviciu a aeronavelor MiG-21 LanceR.

În programul evenimentului sunt incluse trecerea la verticală și aterizarea aeronavelor MiG-21 LanceR pe aerodromul Bacău, ceremonia militară și religioasă, vizitarea muzeului unității și a expoziției statice cu tehnica și materialele aflate în dotarea unității.

În cadrul evenimentului vor fi susținute alocuțiuni și se vor acorda distincții onorifice.

La activitate vor participa reprezentanți din cadrul autorităților administrației publice centrale și locale, eșaloanelor superioare, societății Aerostar S.A. Bacău, comandanților aparținând structurilor Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională din cadrul Garnizoanei Bacău, asociațiilor de utilitate publică și instituțiilor culturale din municipiul Bacău.

Accesul persoanelor în unitate se va face pe la punctul de control al unității cu verificările corespunzătoare, nefiind permise deținerea de băuturi alcoolice, arme albe, bagaje voluminoase sau alte obiecte interzise.

Accesul publicului de cetățenie română în incinta bazei se va face începând cu ora 12.00, iar intrarea este liberă.

FOTO: Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu”

CELE MAI POPULARE