miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLOCALMinisterul Agriculturii a lansat "Caravana cunoașterii". Ministrul Daea s-a întâlnit cu fermierii...

Ministerul Agriculturii a lansat „Caravana cunoașterii”. Ministrul Daea s-a întâlnit cu fermierii din Neamț

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a prezentat fermierilor prezenți astăzi la Piatra-Neamț, dar și reprezentanților instituțiilor din județ cum pot fi accesați banii europeni și ce sume vor avea la dispoziție pentru a investi în agricultură și dezvoltare rurală prin Planul Național Strategic (PNS) 2023-2027.

Conferința a fost organizată în cadrul campaniei “Caravana Cunoașterii” de Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala – RNDR, acțiune coordonată pentru aducerea la cunoștința partenerilor implicați în derularea PNS și a instituțiilor din coordonarea MADR a priorităților și oportunităților de finanțare aferente perioadei 2023-2027, în vederea diseminării pe scară largă a informațiilor specifice legate de accesarea fondurilor europene.

Adrian Niță, prefectul județului Neamț:

"Astăzi am participat la întâlnirea ministrului Petre Daea cu fermierii din Neamț și reprezentanții instituțiilor din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, avută în cadrul campaniei de prezentare a Planului Național Strategic în Agricultură pentru perioada 2023-2027.
Pot spune că pentru mine a fost una dintre cele mai plăcute întâlniri de până acum, pentru că am un respect deosebit față de cei care prețuiesc și lucrează pământul și știu ce înseamnă munca. Îmi doresc din tot sufletul ca 2023 să fie pentru agricultori un an bun, rodnic, să fie răsplătiți acești oameni prin recolte bogate ale pământului."

Valoarea totală a PNS este de 15,8 miliarde euro, bani disponibili până în anul 2027.

CELE MAI POPULARE