sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăIMPORTANTMinistrul Sportului a prezentat Strategia Națională pentru Sport în județul Neamț

Ministrul Sportului a prezentat Strategia Națională pentru Sport în județul Neamț

Prefectul județului Neamț a primit vizita ministrului Sportului, Eduard Novak, care a ajuns în zonă pentru a prezenta Strategia Națională pentru Sport.

Documentul a fost adus la cunoștința celor interesați în cadrul unei conferințe de presă, organizată la sediul Prefecturii.

„Strategia Națională pentru Sport”, document aflat în dezbatere publică, a fost elaborată împreună cu reprezentanți ai Universității Babeș-Bolyai, în urma consultărilor cu peste 445 de reprezentanți din 375 de entități centrale și locale.

Documentul poate fi studiat AICI.

Eduard Novak, ministrul Sportului:

Elaborarea unei strategii naționale pentru sport reprezintă o oportunitate pentru România, iar nevoia unei astfel de inițiative și a unor obiective clare s-a resimțit acut în ultimii 30 de ani. Strategia Națională pentru Sport se bazează pe trei piloni de dezvoltare: sportul comunitar, sportul în educație și sportul de performanță. Acest proiect a coagulat în jurul său resurse și sprijin atât de la alți parteneri instituționali, cât și din zona academică. 

Adrian Niță, prefectul județului Neamț:

„Apreciez ideea domnului ministru de a veni în județul Neamț pentru a o face cunoscută și pentru a discuta despre probleme esențiale din acest domeniu atât de important pentru cetățeni, indiferent de vârstă și preocupare. Domnul ministru a venit în județul nostru la distanță de 20 de ani de la ultima vizită a unui ministru al Sportului. Am profitat de ocazie și la conferință i-am invitat pe reprezentanții sportului nemțean, fie că provin din instituții de profil, fie că sunt sportivi care fac cinste județului datorită rezultatelor deosebite pe care le-au înregistrat în competiții naționale și internaționale și împreună am discutat despre viitoarea strategie pentru sportul românesc”

Ministrul Sportului a apreciat faptul că județul Neamț a dat de-a lungul timpului campioni în mai multe sporturi, iar în timpul întâlnirii de la Prefectură i-a premiat pe unii dintre cei mai reprezentativi nemțeni care au obținut rezultate deosebite în întrecerile sportive.

Printre cei care și-au auzit numele strigate se numără:
  • Doina Robu, care a primit, la canotaj, medalie de argint la Jocurile Olimpice;
  • Iulia Olteanu, dublă campioană mondială la atletism;
  • Mihai Mihuț, campion european la lupte greco-romane;
  • Felicia Jitianu Afrăsiloaie, deținătoare de medalie de bronz la canotaj;
  • Alina Militaru, pentru rezultatele la atletism, participantă la olimpiadă;
  • Laura Pal, pentru rezultatele la canotaj, unde a fost declarată campioană europeană;
  • Gabriel Eduardo Stan, campion european la lupte greco-romane;
  • Georgiana Blanariu, campioană mondială la canotaj;
  • Beatrice Piseru, campioană mondială la canotaj,
  • Ianis Alexandru Scutaru, cu rezultate speciale la radioamatorism – campion mondial și record mondial viteză proba telegrafie recepţia indicativelor.
De asemenea, profesorul Dan Valentin a primit o plachetă pentru rezultatele deosebite ca antrenor emerit la handbal.

CELE MAI POPULARE