joi, iulie 25, 2024
AcasăIMPORTANTMoldocor a sistat lucrările pe bulevardul Traian din Piatra-Neamț

Moldocor a sistat lucrările pe bulevardul Traian din Piatra-Neamț

Lucrările de pe Bulevardul Traian din Piatra-Neamț au fost sistate de constructorul Moldocor. Într-o declarație dată presei locale, directorul general Moldocor a explicat motivele acestei decizii, criticând modul în care proiectul a fost gestionat de autoritățile locale.

„I-am notificat pe cei din Primărie și le-am spus: oameni buni, haideți să nu mai ascundem gunoiul sub preș. I-am notificat că am întrerupt activitatea pe Traian, am întrerupt total, și notific Prefectura dacă poate să intervină pentru a clarifica situația de pe proiectul de mobilitate urbană,” a declarat Mihai Bătrânu, directorul general Moldocor.

În continuare, managerul a menționat că proiectul de apă este aproape finalizat: „Proiectul de apă eu cred că săptămâna viitoare îl predau (…) am avut o problemă tehnică dar suntem pe punctul de a o rezolva și cred că în câteva ore se va rezolva, dacă nu cel târziu mâine dimineață, pentru că am stat toată noaptea.”

Managerul a subliniat, de asemenea, că proiectul nu a fost clar de la bun început și că lipsa de coordonare și detalii complete a dus la întreruperea lucrărilor: „Proiectul nu a fost clar de la bun început și am încercat să-l învârtim, să-l răsucim, să treacă campania, dar acum se ezită în aceleași condiții, nu există o persoană care să știe clar ce are de făcut. Proiectul nu conține date complete ca noi să executăm.”

Primăria Piatra-Neamț vrea ca Moldocor să justifice întreruperea lucrărilor

Comunicat Primăria Piatra-Neamț:

În legătură cu adresa din 20.06.2024, prin care SC Moldocor SA anunță că întrerupe lucrările pe Bd.Traian începând cu 20.06.2024, până la clarificarea tuturor problemelor privind proiectul tehnic, Primăria Municipiului Piatra-Neamț a solicitat membrilor asocierii de firme să transmită următoarele precizări, privind investiția de pe culoarul de mobilitate Bd. Decebal – Bd. Traian:

  • corespondența purtată cu dirigintele de șantier, prin care i-au fost aduse la cunoștință, de la data începerii lucrărilor (23.09.2022) problemele sesizate, raportate la Proiectul Tehnic și care au fost propunerile pentru a urgenta execuția lucrărilor, reducerea costurilor de execuție, întreținere și exploatare în avantajul Beneficiarului;
  • care sunt problemele identificate în execuție, referitoare la proiectul tehnic, în baza căruia Asocierea SC Mavgo Holding SRL – SC Moldocor SA a elaborat oferta tehnică și financiară, programul de lucru, graficele de execuție fizic și valoric;
  • măsurile luate de SC Moldocor SA pentru protejarea lucrărilor, echipamentelor, bunurilor și șantierului împotriva deteriorării, pierderii sau daunei pe perioada de întrerupere a lucrărilor de pe Bd. Traian.

De asemenea, a fost pus în vedere asocierii de firme că „întreruperea lucrărilor” NU se regăsește în clauzele din contract.

CELE MAI POPULARE