sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăIMPORTANTNoul spital pe care îl va construi CJ Neamț a primit finanțare

Noul spital pe care îl va construi CJ Neamț a primit finanțare

  • Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a prezentat astăzi, 11 ianuarie, lista finală a celor 27 de spitale din România care vor beneficia de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.
  • Cele 27 de obiective au fost selectate dintr-o listă mai extinsă, de 42 de spitale.

Ministerul Sănătății a anunțat lista spitalelor care vor primi finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență după evaluarea de astăzi și județul Neamț obține fonduri pentru „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț“, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț:

"Este cea mai mare veste pe care o puteam primi la început de an! Dragi nemțeni, pășim cu dreptul în 2023! Anunțul ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, referitor la cele 27 de spitale sau secții noi care vor fi construite prin Planul Național de Redresare și Reziliență este vestea absolută pentru mine! Iar Neamțul este în această listă a celor 27 de investiții aprobate de Guvern!

Dragi nemțeni, iată, mai am un mega-proiect pentru județul nostru! Regret că nu mi-au fost alături toți consilierii județeni, cu care ar trebui să fac administrație, să fac echipă pentru dezvoltarea județului și trebuie să mă zbat doar cu colegii de partid. M-au contestat liberalii, useriștii, s-au opus votului pentru studiul de prefezabilitate pentru noul spital, m-au criticat unii și alții!

Iată, încă o dată, răutatea lor, ura, dușmănia pe care le au față de nemțeni, sunt în zadar! În ciuda piedicilor lor, voi construi un spital nou în județul Neamț, situat pe terenul primit de Consiliul Județean de la comunele Girov și Gârcina.

Mulțumesc, Doamne, că îmi dai putere! Voi lupta până la capăt, să vedem acest spital ridicat! Mulțumesc, dragi nemțeni, că aveți încredere în mine!"

Semnarea contractelor de finanțare ar urma să aibă loc în perioada imediat următoare. Prin această investiție se va asigura inclusiv dotarea spitalelor cu echipamente medicale și aparatură medicală.

Obiectivele care vor beneficia de finanțare se află pentru două săptămâni în transparență decizională, după care proiectul urmează să fie aprobat. Data limită de implementare a proiectelor este 30 iunie 2026.

CELE MAI POPULARE