sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăEXTERNOMS - Scăderea vigilenţei în ceea ce priveşte COVID ar putea crea...

OMS – Scăderea vigilenţei în ceea ce priveşte COVID ar putea crea o nouă variantă mortală

  • Sincopele în ceea ce priveşte strategiile de combatere a COVID-19 în acest an continuă să creeze condiţiile perfecte pentru apariţia unei noi variante mortale, în condiţiile în care anumite părţi ale Chinei sunt martore ale unei creşteri a numărului infecţiilor, a declarat vineri şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, notează News.ro.
  • Aproximativ 90% din populaţia lumii are acum un anumit nivel de imunitate la SARS-COV-2

Comentariile directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, marchează o schimbare de ton la doar câteva luni după ce a afirmat că lumea nu a fost niciodată într-o poziţie mai bună pentru a pune capăt pandemiei.

„Suntem mult mai aproape de a putea spune că faza critică a pandemiei s-a încheiat, dar nu suntem încă acolo”, a spus Tedros vineri.

Agenţia globală de sănătate estimează că aproximativ 90% din populaţia lumii are acum un anumit nivel de imunitate la SARS-COV-2, fie din cauza infectării anterioare, fie datorită vaccinării.

În timp ce COVID-19 şi gripa pot fi infecţii uşoare pentru mulţi, nu trebuie să uităm că pot provoca boli grave sau chiar deces pentru cei mai vulnerabili din comunităţile noastre”, a declarat Mary Ramsay, directorul programelor de sănătate publică la Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie. 

OMS a îndemnat guvernele la nivel global să se concentreze pe vaccinarea celor expuşi riscului, cum ar fi persoanele cu vârsta peste 60 de ani şi cei cu afecţiuni asociate.

CELE MAI POPULARE