sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăIMPORTANTParohia "Sfântul Haralambie" din Târgu Neamț și-a serbat ocrotitorul

Parohia „Sfântul Haralambie” din Târgu Neamț și-a serbat ocrotitorul

Vineri, 10 februarie 2023, Parohia „Sfântul Haralambie” din Târgu Neamț și-a serbat ocrotitorul duhovnicesc.

Sărbătoarea a debutat cu săvârșirea slujbei Vecerniei unită cu Litia, în ajunul hramului, începând cu ora 17:00, sub protia pr. Vadim Dimitrenco, protopop în orașul Ștefan Vodă din Episcopia Basarabiei de Sud. Părintele este și parohul bisericii cu hramul Sfântul Voievod Ștefan cel Mare din același oraș, cu care biserica Sfântul Haralambie a semnat un protocol de înfrățire în luna noiembrie 2022. Acesta a venit însoțit de diaconul Pavel Tudoreanu și de domnul Alexandru Ceban împreună cu familiile lor, rămânând profund impresionați de experiența trăită în România, care a fost „la fel ca acasă”, așa cum s-a exprimat pr. Vadim.

Părintele paroh Marian-Gheorghe Filip, precum și părintele Sergiu Tudose, slujitorii bisericii Sfântul Haralambie, le-au mulțumit pentru osteneală, încredințându-i, împreună cu membrii Consiliului parohial, de sprijinul lor în derularea proiectelor edilitare aflate în desfășurare la parohia frățiilor lor.

Sărbătoarea hramului a continuat a doua zi, cu săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, la care credincioșii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului, fiind înduioșați de solemnitatea slujbei oficiată de un sobor numeros de preoți, aflați sub protia pr. Movilă Bogdan de la parohia Războieni, Protopopiatul Pașcani.

La final, toți cei prezenți au luat parte la agapa frățească, pregătită cu multă dragoste de gospodarii parohiei.

Sursa: Doxologia

CELE MAI POPULARE